Asemainfo
Hide languages

Ohjeita matkustamiseen

Kaipaatko ohjeita ja vinkkejä junamatkustamiseen? Täältä löydät vinkkejä miten selviät matkasta.

 • Näin löydät paikkasi kaukoliikennejunassa

  Tarkasta matkalipustasi mihin vaunuun olet ostanut istuma- tai makuupaikkasi. Lippuun on merkitty vaunun numero, jossa istuma- tai makuupaikkasi on.

  Asemalaiturilla olevien sähköisten näyttöjen alareunassa on esitetty tieto vaunujen järjestyksestä. Etsi näytöltä vaunusi numero ja katso sen kohdalta kirjaintunnus A, B, C tai D. Kirjain kertoo mille asemalaiturin sektorille vaunusi pysähtyy. Etsi asemalaiturilta opaskyltti, jossa on vastaava kirjain, ja siirry sen kohdalle odottamaan. Näin pääset nousemaan mahdollisimman vaivatta oikeaan vaunuun junan saapuessa asemalle.

 • Näin löydät paikkasi lähiliikennejunassa

  Asemalaiturilla olevien sähköisten näyttöjen alareunassa on esitetty tieto vaunujen lukumäärästä junassasi. Katso haluamasi vaunun kohdalta kirjaintunnus A, B, C tai D. Kirjain kertoo mille asemalaiturin sektorille vaunu pysähtyy. Etsi asemalaiturilta opaskyltti, jossa on vastaava kirjain, ja siirry sen kohdalle odottamaan. Näin pääset nousemaan mahdollisimman vaivatta haluamaasi vaunuun junan saapuessa asemalle.

 • Esteettömyys ja kulkuyhteydet asemalla

  Asemien kulkuyhteydet, esteettömät reitit, palvelut ja tärkeimmät yksityiskohdat näet lähialuekartoista, jotka löytyvät asemien infovitriinistä. Lisäksi lähialuekartoissa on esitetty myös liityntäpysäköinti- ja polkupyöräpaikat. Lähialuekartat löydät myös tämän palvelun asemakohtaisilta sivuilta.

 • Yleistä tietoa matkustajainformaatiosta

  Palvelua päivittäin sadoilletuhansille matkustajille

  Finrail Oy tuottaa junaliikenteen matkustajainformaatiopalveluita valtakunnallisesti asemien ja laiturialueiden näyttö- ja kuulutuslaitteille. Ajantasaista tietoa junaliikenteestä ja sen aikatauluista, poikkeuksista, häiriöistä sekä ennusteita liikenteestä tarjotaan yhteensä noin 180 asemalle. Päivittäin kuulutuksia annetaan noin 15 000.

  Matkustajainformaation tavoitteena on auttaa matkustajia onnistumaan junamatkassaan, palvelemalla päivittäin satojatuhansia matkustajia valtakunnallisesti ja ympärivuorokautisesti. Junaliikenteen operaattorit vastaavat junissa annettavasta informaatiosta.

  Järjestelmien tuottamaa matkustajainformaatiotietoa tarjotaan myös avoimen rajapinnan (Digitraffic) kautta sovelluskehittäjien sekä eri toimijoiden käyttöön. https://www.digitraffic.fi